Annons

M vill bygga ut hjärtsjukvården

Moderaterna i landstinget vill bygga ut hjärtsjukvården. Bland annat genom att göra det möjligt att utföra ballongsprängningar på Centrallasarettet.
Växjö • Publicerad 27 augusti 2014

Vid hjärtinfarkt är tiden fram till påbörjad behandling – ballongsprängning – direkt avgörande om den som drabbas ska överleva. Trots det saknas möjlighet till ballongvidgning i Kronoberg. Patienterna skickas i stället med ambulans till Karlskrona.

Nu vill landstingsmoderaterna Pernilla Sjöberg och Ove Löfqvist i en motion se över möjligheterna att utföra såväl kranskärlsröntgen som ballongsprängning på Centrallasarettet i Växjö.

Annons

– Vi har tittat på det här och det har framkommit att vi har utrustningen redan. Det som behövs är viss kompletteringsutrustning, säger Pernilla Sjöberg.

Varför lyfter ni detta just nu, borde inte det ha gjorts för länge sen?

– Det kan man tycka. Men nu tror jag tiden är mogen att förbättra hjärtsjukvården i Kronoberg. Inte för att det är val, utan för att få det gjort.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons