Annons

Mäklarfirma ger upp

Dålig lönsamhet och brist på mäklare gör att mäklarfirman Pontus Löfgren nu ger upp kampen om Växjö.
– Vi tror mer på marknaden i Kalmar, även om Växjö är en expansiv stad, kommenterar Pontuz Löfgren beslutet.
Växjö • Publicerad 27 oktober 2012
Pontuz Löfgren lämnar Växjö.
Pontuz Löfgren lämnar Växjö.Foto: Per-Erik Sandebäck

Målsättningen var att först etablera sig på marknaden och sedan bli den ledande aktören på Växjös fastighetsmarknad. Men nu fem år senare ger Pontuz Löfgren upp. Lönsamheten i Växjö har inte varit tillräckligt bra.

– Redan när vi kom hit 2007 hade vi höga lönsamhetskrav och målsättningen var att expandera kraftigt och ta en stor del av marknaden. Men så har det inte blivit, då väljer vi att satsa på marknaden i Kalmar som går bra för oss, säger Pontuz Löfgren till Smålandsposten

Annons

Han menar att misslyckandet till stor del beror på skillnaden i mäklarkulturer och att man inte lyckats hitta de mäklare man velat ha till sitt kontor.

– Växjö marknaden är inte tuffare än i Kalmar men vi har så klart en helt annan position här. Vår ställning i Kalmar är mycket starkare och mäklarmarknaden där bedrivs på ett helt annat sett än i Växjö. Här vill man konkurera med priset där vill man konkurrera med att vara bra mäklare, säger han.

Han menar att kampen om att vara billigast leder till att få lyckas göra vinster i Växjö därför vänder man hem till Kalmar igen.

Om jag säger att ni helt enkelt blivit utkonkurrerade i Växjö.

– Det är klart att vi försökt slå oss in på en marknad och inte lyckats på fem år. Så på ett sett kan man väl säga att vi blivit utkonkurrerade, ja. Men glöden saknas i Växjö.

Nu jobbar bolaget färdigt med de affärer man har i Växjö och skulle det finnas oavslutade affärer med kunder vid årsskiftet har man kommit överens med Fastighetsmäklare Bergstrand att de tar över.

– Det är Viktigt för oss att ingen drabbas av att vi stänger.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons