Annons

Mamma försvann med dottern

Den 13-åriga flickan var tvångsomhändertagen och mådde psykiskt dåligt. När hon skulle omplaceras försvann hon. Tillsammans med sin mamma.
Växjö • Publicerad 21 december 2011

Växjö tingsrätt dömde på tisdagen mamman till 8 000 kronor i dagsböter för att hon rövat bort sin dotter, vilket kallas egenmäktighet med barn.

Själv har mamman förklarat att hon tog med sin dotter för att skydda henne, att hon var orolig för att flickan skulle skada sig själv.

Annons

Men Växjö tingsrätt anser inte att hon är helt trovärdig eller att det var ”försvarligt” att bryta LVU-vården.

Dottern var placerad på ett behandlingshem i Alvesta. Hon hade en avancerad självskadeproblematik och var på väg att omplaceras till ett nytt behandlingshem när mamma försvann med henne i slutat av mars i år.

Polisen larmades, mamman anhölls i sin frånvaro och greps en dryg vecka senare efter att ha stoppats i en trafikkontroll. Då var dottern spårlöst försvunnen och mamman sa sig inte känna till var hon befann sig.

Senare har det visat sig att dottern förts till en nära släkting i södra Sverige. Där är hon kvar i dag efter överenskommelse med socialtjänsten.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons