Annons

Man anhållen efter våldtäkt på nattbuss

Polisen är på väg att klara upp våldtäkten som inträffade på en nattbuss mellan Växjö och Grimslöv. En 38-årig man, bosatt i Alvesta kommun, har anhållits misstänkt för brottet.
Växjö • Publicerad 9 juni 2014

– Vi har via vittnesuppgifter arbetat fram en tänkt gärningsman och vittnen har på plats identifierat den här mannen, säger Patrik Andersson vid Kronobergspolisen, och tillägger:

– Han var för oss en okänd gärningsman. Vi hade vittnen som kunde peka ut honom, men inget personnummer eller namn. Vittnena har visuellt pekat ut honom för polisen i samband med gripandet.

Annons

Den 38-årige mannen greps i centrala Växjö och anhölls klockan 01.40 under natten till söndagen. Polisen hade arrangerat med vittnen så att de kunde hjälpa till med att peka ut den misstänkte gärningsmannen.

– Vi försökte med ett liknande upplägg förra helgen men då gav det ingenting. Men den här helgen blev det napp.

Patrik Andersson säger att det i utredningen finns vittnesuppgifter från olika skeden.

– Vittnen har sett den här mannen tidigare under den aktuella kvällen, inte under själva brottstillfället, och vi har kunnat skapa en kedja.

– Det finns teknisk bevisning som kommer att bli helt avgörande. Han är topsad för att kunna jämföras mot spåren.

Våldtäkten på nattbussen mellan Växjö och Grimslöv inträffade under natten till lördagen den 15 mars. Det fanns ingen övervakningskamera i bussen som polisen har kunnat få hjälp av.

Ett 15-tal passagerare fanns på bussen när våldtäkten skedde, men ingen har lagt märke till något speciellt under resan. Den drabbade kvinnan anmälde sexövergreppet några timmar senare. Enligt anmälan våldtogs hon av en för henne okänd man.

Anställda på bussbolaget har tidigare berättat att den utsatta kvinnan somnat och var ensam kvar på bussen när den stannade vid ändhållplatsen i Grimslöv. Polisen har hållit en rad förhör och arbetet tycks nu ha gett resultat.

– Det är alltid bra om sådant här kan klaras upp, det är en väldigt speciell händelse.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons