Annons

Man blev arg på lekande barn och hotade granne till livet

En 47-årig man i Växjö skällde ut lekande barn för att det var högljudda. När en granne sa i från hotade mannen att han skulle skjuta eller knivhugga grannen. Nu döms mannen vid Växjö tingsrätt till fängelse för bland annat två fall av olaga hot och flera fall av grov rattfylla.
Växjö • Publicerad 20 oktober 2017
Den 47-åriga mannen i Växjö döms till fängelse i 6 månader vid Växjö tingsrätt.
Den 47-åriga mannen i Växjö döms till fängelse i 6 månader vid Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

I maj 2016 befann sig 47-åriga mannen i sin flickväns lägenhet när han hörde barn som lekte i en studsmatta på gräsmattan utanför. Då blev han rasande och gick ut på balkongen för att skälla ut barnen. När han gjort det fick han mothugg av en granne i en lägenhet under. Då hotade 47-åringen grannen till livet. Han sa att han skulle hoppa ner och skjuta eller hugga ihjäl honom.

47-åringen nekade till brottet i Växjö tingsrätt. Men tingsrätten ställer sig på grannens sida, vars vittnesmål styrks av flera andra vittnen, däribland barnens förälder.

Annons

47-åringen döms även vid Växjö tingsrätt för ett annat fall av olaga hot. Den händelsen ägde rum i mars 2016. 47-åringen var då inneboende hos sin mamma efter att han blivit vräkt från sin egna lägenhet. Vid ett hembesök från socialtjänsten hade mannen vrålat och viftat med knutna nävar framför ansiktet på socialarbetaren.

47-åringen nekade i tingrätten även till det brottet. Men socialarbetarens vittnesmål styrks av hennes kollega som också befann sig på platsen vid händelsens tidpunkt.

Utöver fallen av olaga hot döms även 47-årigen för totalt 5 fall av grov rattfylla och olovlig körning samt ett fall av grov vårdslöshet i trafik. Påföljden blir 6 månader i fängelse.

Vid flera av fallen av grov rattfylla och olovlig körning hade mannen sällskap av en kvinna i 70-årsåldern. Vid dessa tillfällen har kvinnan uppmuntrat mannen att köra bil, trots att hon vetat om att han varit kraftigt berusad och saknat körkort. Kvinnan döms därmed till skyddstillsyn för tillåtande av olovlig körning och medhjälp till grovt rattfylleri.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons