Annons

Man misshandlades och bands innan han slängdes upp på flak

En man misshandlades under gårdagskvällen med tillhyggen innan han bands och slängdes upp på ett fordonsflak. Gärningsmännen fortsatte sedan misshandeln och släppte honom först efter flera kilometer när ett vittne ingrep.
Växjö • Publicerad 29 augusti 2014
Smålandsposten den 27 augusti 2014.
Smålandsposten den 27 augusti 2014.Foto: 

–?Brottsrubriceringen är i nuläget grov misshandel och olaga frihetsberövande alternativt människorov, säger Emir Bajric, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Brottet kan vara en hämndaktion efter stölderna av fyrhjulingar och åkgräsklippare i Ljungby­trakten tidigare i veckan. Polisen jobbar efter den teorin.

Annons

En av de stulna fyrhjulingarna fanns på ett fordon som en privatperson­ fick stopp på i tisdags eftermiddag vid påfarten till E?4:an i Ljungby. Sex personer greps några timmar senare av polisen vid ett tillslag mot en fastighet och sedermera anhölls även en sjunde misstänkt.

Sex av de hälerimisstänkta släpptes i?går av åklagare och det var vid deras bostad i Lidhultstrakten som den grova misshandeln inträffade under kvällen.

–?Vad vi vet så var det flera gärningsmän inblandade. Förutom den grova misshandeln har skadegörelse skett på bilar som stod utanför fastigheten, säger Emir Bajric.

Polisen larmades strax innan klockan åtta på torsdagskvällen om händelsen som inträffade i trakten av Lidhult. Då var beskedet att det fanns ett 20-tal upprörda personer utanför de hälerimisstänktas bostad och polisen jobbade med ärendet under flera timmar i går kväll.

–?Den misshandlade råkade bara vara tillsammans med de som blivit släppta när gärnings­männen dök upp vid bostaden.

Allt talar för att de uppretade personerna som själva ville göra upp utanför rättvisans lagar tog fel person.

–?Flera bilar körde upp på tomten och personerna hoppade ut. Den ende som inte lyckades ta sig in i huset och låsa om sig var den här mannen som blev tagen.

Vid 22.30-tiden på torsdagskvällen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons