Annons

Många frågetecken men RFSL Kronoberg börjar om

Det är bara någon vecka sedan Joacim Benes lämnade uppdraget som ordförande för RFSL och föreningens verksamhet står sedan dess stilla. Frågetecknen är många och enligt styrelsemedlemmar hotas föreningen av nedläggning.
Växjö • Publicerad 22 augusti 2014

Den tidigare ordföranden Joacim Benes fick lämna sitt uppdrag efter uttalanden på Facebook som väckte starka reaktioner. Han var en drivande kraft i föreningen och sedan han lämnade har verksamheten stått still. Men vice förbundsordföranden på RFSL, Christian Antoni Möllerop, är inte orolig för framtiden.

– Jag känner inte igen beskrivningen om att RFSL Kronoberg hotas av nedläggning. Det kommer att ta några veckor nu innan föreningen har gjort fyllnadsval till styrelsen och valt en ny ordförande.

Annons

Christian Antoni Mölle­rop berättar vidare att detta händer ibland inom RFSL, då det är en relativt liten förening.

– Det är inte ovanligt att verksamheten stannar upp, det händer i bland.

– Vi stöttar och hjälper på alla sätt. Bland annat hjälper vi till med vissa att administrativa uppgifter och vi kommer att delta på det extrainsatta årsmötet. Vi ger råd och stöd och hjälper till så gott det går.

Enligt Christian Antoni Möllerop är det ingen fara för lokalföreningens ekonomi, då de projekt som RFSL Kronoberg arbetar med är knutna till föreningen.

– Alla projekt är knutna till föreningen och vi byter projektledare på de projekt som vi arbetar med. Vilket inte alls är något konstigt, det sker alltid i föreningar. Det som nu sker är att föreningens verksamhet kommer att stå still tills en ny styrelse och ordförande är på plats.

Hur är stämningen inom RFSL Kronoberg?

– Stämningen präglas av det allvarliga som skett. Att det kom som en chock för alla inblandade har jag full förståelse för. Joacim Benes har varit aktiv i föreningen i många år och gjort ett väldigt bra jobb. Kanske kan han komma tillbaka till oss om ett par år, säger Christian Antoni Möllerop.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons