Annons

Många trafikolyckor i halkan

Det har varit en hel del avåkningar på länets vägar under morgontimmarna. De allvarligaste inträffade på förmiddagen på 23 i området runt Huseby.
Växjö • Publicerad 11 mars 2011
Foto: Filip Sjöfors
Foto: 

Enligt polisen har det varit väldigt halt på länets vägar och det blev en hel del olyckor.

På morgontimmarna var de mest på E4:an och på 23:an i Uppvidinge men under förmiddagen inträffade två allvarligare olyckor på 23: i området rut Huseby.

Annons

Vid halvniotiden kolliderade två personbilar vid Hultatorp. Två personer fördes till lasarettet i Växjö. En 21-årig kvinna skadades allvarligt medan en 24-årig man klarade sig med lindrigare skador och enligt polisen var det bara skrot kvar av bilarna.

En stund senare kolliderade även två bilar mellan Gottåsa och Huseby. Där blev kollisionen så kraftig att en av bilarna voltade ut i terrängen. Hur många som var inblandade och eventuellt skadats är ännu okänt.

I Ljungby körde två fordon med hästtransporter av vägen vid sextiden strax norr om Ljungby.

Både personer och hästar skall ha klarat sig. Vägen fick stängas av under bärgningen men öppnades strax innan klockan sju.

Vid Nottebäckskrysset gick en lastbil av vägen och blev hängande med bakpartiet i luften ut över körbanan, även denna olycka orsakade stopp under bärgningsarbetet.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons