Annons

Mannen döms till fängelse

Kvinnan utsattes för hot, sparkar och hölls instängd i källaren. Nu döms mannen för grov kvinnofridskränkning till fängelse i åtta månader.
Växjö • Publicerad 24 juli 2012

Åtta månaders fängelse och skadestånd på cirka 47 000 kronor blev domen för en man från Växjö som vid upprepade tillfällen slagit sin flickvän.

Kvinnan har i förhör beskrivit mannens beteende som eskalerande. Det hela började som svartsjuka, fortsatte som ett kontrollbehov och slutade med fysisk misshandel och hot.

Annons

Bland annat ska mannen ha slagit henne i ansiktet, kastat henne nerför en trappa och utdelat flera sparkar mot kroppen. Vid ett tillfälle ska han också ha hotat henne till livet med en kniv och hållit henne inlåst i en källare i flera timmar.

Misshandelstillfällena har ägt rum mellan 2010 och 2011 då de båda hade en relation. Misshandeln skedde dels i hemmet men också på offentliga platser såsom i parker och bibliotek.

Mannen nekar till brott men med stark bevisning som journalanteckningar, fotografier på fysiska skador och förhör med vittnen döms han nu för grov kvinnofridskränkning.

Helena Jan
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons