Annons

Mc-förare döms för vårdslöshet

Motorcyklisten som polisen förgäves försökte stoppa på Teleborg i Växjö döms för grov vårdslöshet i trafik. Straffet blir villkorlig dom och 75 dagsböter.
Växjö • Publicerad 26 mars 2011

Därmed har såväl polisens som motorcyklistens agerande prövats rättsligt med polisbilens dvd-inspelning som främsta bevis. Polismannen som jagade motorcyklisten i som mest 213 km/tim har tidigare fällts för tjänstefel till dagsböter.

Polisjakten inträffade den 19 augusti 2009 och slutade med att den 30-årige motorcyklisten från Växjö körde av vägen i Rinkaby. Han skadades allvarligt och har fått lära sig gå på nytt.

Annons

Under rättegången förnekade 30-åringen brott och hänvisade till en nödsituation. Mannen påstod att han aldrig förstod att det var en polis som jagade honom i den civila bilen. Tingsrätten tror inte alls på mannens uppgift.

Försvarsadvokat Bengt Almryd begärde drygt 22 000 kronor för sin insats. Tingsrätten prutade till knappt 7 000 kronor och påpekade att målets faktiska omständigheter ”framgår med all önskvärd tydlighet av videoupptagningen”.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons