Annons

Med ny luft under vingarna

För andra året i rad bjöd Växjö RC-klubb in till modellflygsmeeting. Växjö tipshall fylldes på lördagen av piloter i alla åldrar.
Växjö • Publicerad 14 januari 2012
Michael Berliner har åkt från Kalmar till Växjö för att flyga tillsammans med andra när Växjö RC-klubb ordnade modellflygsmeeting på lördagen.
Michael Berliner har åkt från Kalmar till Växjö för att flyga tillsammans med andra när Växjö RC-klubb ordnade modellflygsmeeting på lördagen.Foto: Lena Gunnarsson

Förra året höll Växjö RC-klubb sitt första inomhusmeeting i Växjö tipshall. I år har man satsat större.

– Nu vet vi att det fungerar och har gått ut med mer marknadsföring, säger Amir Rahimi, ordförande i Växjö RC-klubb.

Annons

RC står för radio control. Klubben har 50 medlemmar som sysslar med radiostyrda flygplan, båtar och helikoptrar.

– Vi märker av ett ökat intresse, säger föreningens sekreterare Urban Nyblom.

– Inomhus är det bara eldrivna flygplan. Över huvud taget blir det mer och mer eldrivna modellflygplan, säger Amir Rahimi.

– Det är en orsak till det ökade intresset. Det blir mycket lättare, tystare och också mer miljövänligt, säger Urban Nyblom.

– Det är också lättare att öva i dag, med bra simulatorer. Det blir inte så många krascher nu för tiden, säger Amir Rahimi.

Växjö RC-klubb hör till Sveriges modellflygförbund, som i sin tur lyder under Sveriges flygsportförbund. Det räknas således som en sport och man kan tävla i en rad olika grenar.

En av entusiasterna är Michael Berliner från Kalmar. Han har sysslat med modellflyg sedan han var 15 år. Varje söndagskväll träffar han andra modellflygare i en sporthall i Kalmar och flyger. Att kunna flyga inomhus med eldrivna modellplan tillför en ny dimension till sporten, menar han.

Ska du vara med i tävlingen som ordnas här i dag?

– Nej, jag tror inte det. Jag är för feg, säger han.

Runt 200 piloter deltog i RC-klubbens meeting.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons