Annons

Mediekoncern utökar sitt ägande i Outnorth

Växjö • Publicerad 12 december 2017
Outnorths butik i Växjö centrum. Arkivfoto
Outnorths butik i Växjö centrum. Arkivfoto

Nätbutiken Outnorth – som säljer kläder och utrustning för friluftsliv – har sitt lager och administration med cirka 45 medarbetare i Växjö. Bolaget har även två fysiska butiker, en i Växjö och en i Kalmar.

Smålandsposten berättade i höstas att Outnorth har haft en dramatisk tillväxtökning sedan lanseringen 2012 men att man har haft svårt att nå lönsamhet. Sammanlagt handlar det om närmare 100 miljoner kronor i negativt rörelseresultat under fyra år.

Annons

Men ägarna, med bolaget Verdane Capital i spetsen, har också hela tiden skjutit till det kapital som behövts för att Outnorth ska kunna fortsätta att utveckla sin verksamhet.

Nu meddelar mediekoncernen Egmont Publishing, som i slutet av 2016 gick in som delägare i Outnorth, att man utökar sitt ägande till en tredjedel av av bolaget.

– Outnorth är en stark och intressant verksamhet som vi har stora förväntningar på. Med investeringen stärker vi vår position i bolaget genom att förenkla ägarstrukturen. Outdoor-segmentet tilltalar oss och är ett av våra strategiska fokusområden inom e-handel, säger Cato Broberg, ansvarig för e-handel inom Egmont i ett pressmeddelande.

– Det är mycket glädjande att Egmont visar sitt förtroende och nu tar ytterligare ett steg in i bolaget, det är en mycket bra avslutning på ett spännande år som präglats av stark tillväxt, säger Outnorths vd Lars Nykvist i en kommentar.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons