Annons

Miljardaffär i Växjö

Fastighetsbolaget Castellum, som bland annat äger gamla Telubhuset, säljer samtliga fastigheter i Växjö. Senare i november väntas affären bli klar.
Växjö • Publicerad 12 november 2014

Castellum AB, via dotterbolaget Corallen, är mitt uppe i affären och den förväntade köparen är Hemfosa Fastigheter. Värdet på de Växjöfastigheter som ska byta ägare är en miljard kronor. Företaget ska även sälja fastigheter till ett lika stort värde i Värnamo.

- Växjöfastigheterna är välskötta och ger bra avkastning. Försäljningen ger oss möjlighet att investera i andra städer. Vi har ett högt tillväxtmål och investeringskrav på 2,5 miljarder årligen, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

Annons

Så stora affärer går inte att göra i Växjö.

Bland de fastigheter som ska byta ägare finns kontorsfastigheten på Storgatan 29, där MQ finns i bottenvåningen, och fastigheter på Annavägen och Isbjörnsvägen.

- Det är viktigt att ta väl hand om både kunder, fastigheter och personal. Om allt går vägen köper Hemfosa fastigheterna. Det är en seriös köpare och det ska inte bli en stor förändring för kunder eller personal, säger Henrik Saxborn.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons