Annons

Miljonbidrag till landstinget

32,5 miljoner kronor. Så mycket får Landstinget Kronoberg i bidrag av Kulturrådet för att stärka och utveckla kulturintresset i länet.
Växjö • Publicerad 27 januari 2012

Landstinget Kronoberg är ett av de 16 landsting och regioner som i år får vara med och dela på Kulturrådets bidrag på 1,2 miljarder kronor.

Till Kronoberg faller alltså 32, 5 miljoner kronor. Utbetalningarna till landstingen kommer att ske kvartalsvis.

Annons

Syftet är att fördjupa engagemanget för kultur runt om i landet. Pengarna fördelas mellan teater, dans, musik, museer, bibliotek, arkiv, hemslöjd, konst- och kulturfrämjande och filmkulturell verksamhet.

Landstinget Kronoborg vill bland mycket annat stärka danskonstens position i länet samt utveckla samarbetet med Cirkus i Glasriket.

För att ta del av Kulturrådets bidrag måste landstingen först utforma en så kallad kulturplan. Barn och ungas rätt till kultur har en framskjuten plats i många av kulturplanerna.

Henrik Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons