Annons

Miljonregn över LNU

Sju forskningsprojekt på Linnéuniversitetet får dela på drygt 22 miljoner kronor från EU:s strukturfonder.
Växjö • Publicerad 6 december 2011

Projektet Innovativ IT inom hälsa får 2,6 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att skapa en webbaserad mötesplats där universitet, företag och det offentliga kan utveckla idéer.

Projektet Information Engineering Center har beviljats 2,2 miljoner kronor som ska användas för att tillgodose behovet av kompetens inom informations- och kommunikationsteknologi.

Annons

2,5 miljoner kronor går till projektet Det entreprenöriella universitetet, som ska användas till att positionera universitetet.

Projektet RegSam, som ska arbeta för ökad regional tillväxt och få fler studenter att stanna i regionen, beviljas 5,7 miljoner kronor.

Ett projekt som ska forska kring industriell vattenrening, Plattform för Triple Helix-samverkan, får 3,8 miljoner kronor från EU.

Linnaeus Technical Centre får 270 000 kronor för att utveckla gemensamma teknikprojekt mellan till exempel företag universitet.

Projektet Energi från skogen ska använda sina 4,8 miljoner kronor för att skapa en tvärvetenskaplig satsning på energi från skogen.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons