Annons

Vittne stoppade brutal misshandel

Roy Andersson avbröt den brutala misshandeln på Arabygatan.
Växjö • Publicerad 21 september 2016
Foto: Petronella A Lindgren
Foto: Petronella A Lindgren

[eup82xrf]

Smålandsposten har träffat Roy Andersson, brandmannen och budbilschauffören, som stoppade misshandeln. Klicka på tv-klippet ovan och hör hans insats.

Annons

Den 21-åriga mannen är förd till sjukhus med ambulans efter att ha blivit slagen upprepade gånger i ansiktet då han låg ner på asfalten. Enligt vittnesuppgifterna ska han då ha varit så svårt slagen att blodet flöt på marken.

Mannen ska ändå ha varit vid medvetande när han blev omhändertagen av ambulansen.

Misshandeln ska ha skett i anslutning till Växjö Praktiska Gymnasium med många elever som vittnen.

Men det var en förbipasserande som kom att bryta upp bråket.

Polisen stannade på platsen under en dryg timma för att leta efter vittnen. Man var också på Växjö lasarett för att kunna höra den misshandlade om bakgrunden till våldet som riktats mot honom.

– Vi utreder just nu två fall av misshandel. Ett fall där en 21-årig man misshandlades av två jämnåriga kompisar och ett fall där samme man misshandlades av 10 till 15 maskerade män, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare på Växjöpolisen.

Roy Andersson. Foto: Urban Nilsson
Roy Andersson. Foto: Urban Nilsson
Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons