Annons

Missnöjd hotade besiktningsman

En 20-årig kund på Bilprovningen i Växjö hotade med att slakta en besiktningsman som underkänt ljuset på bilen. I går dömdes han av Växjö tingsrätt till villkorlig dom och 2 000 kronor i böter.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2010

Beskedet, att bilen inte gick igenom, irriterade kunden men han betalade 300 kronor i avgift och åkte därifrån. Efter en stund kom han tillbaka och då godkände en annan besiktningsman bilen.

20-åringen ville då inte betala avgiften på 200 kronor för efterkontrollen eftersom han ansåg att den första besiktningsmannen gjort fel.

Annons

Det blev en högljudd diskussion och det är då som 20-åringen, enligt flera vittnen, ska ha hotat med att slakta besiktningsmannen som gett honom underkänt.

Vad 20-åringen inte berättade var att han varit på en verkstad och ställt in ljuset innan han återvände för efterbesiktning. Det kom fram senare i samband med att hans far kom dit för att hämta bilen, enligt en anställd på Bilprovningen.

Mannens egen version är att han ville visa att han kunde försvara sig när besiktningsmannen uppträdde hotfullt.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons