Annons

Misstänkt jaktsabotör släppt från häktet

Åklagaren beslutade under torsdagsförmiddagen att släppa den 30-årige mannen som varit häktad för omfattande sabotage mot jakttorn och jaktstugor.
Växjö • Publicerad 29 augusti 2019

Sedan tidigare stod det klart att utredningen inte skulle bli klar tills på fredag när åtalstiden går ut. Men i stället för att begära mannen omhäktad beslutade åklagare vid 09-tiden i dag att släppa mannen.

30-åringen har varit frihetsberövad sedan polisens tillslag den 1 augusti.

Annons

I onsdags hölls ett nytt förhör med 30-åringen som fortfarande inte vill lämna några närmare uppgifter och han nekar till alla misstankar.

Misstankarna mot mannen kvarstår, men åklagarens bedömning är att 30-åringen inte längre kan försvåra den fortsatta utredningen.

Polisen har säkrat teknisk bevisning och väntar fortfarande på analysbesked. Dessutom finns mannens mobiltelefon i beslag, men koden till telefonen jobbar experter fortfarande med att försöka knäcka för att se om där finns intressanta uppgifter.

Mobilfilmen som visar när jakttorn förstörs är ett av polisens bevis mot mannen, en film som hittades på en dator.

30-åringen som misstänks ha sågat sönder och vält ett stort antal jakttorn i Växjöområdet har nu försatts på fri fot.
30-åringen som misstänks ha sågat sönder och vält ett stort antal jakttorn i Växjöområdet har nu försatts på fri fot.Foto: Erik Ericsson
Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons