GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt mördare greps på motorväg

Tysk polis grep en av männen som misstänks för mordet på 70-årige Gert-Inge Bertinsson i Markaryd på en motorväg som leder till Dresden i östra Tyskland.

– För närvarande vet jag inga närmare omständigheter runt gripandet. Polisen kommer att ta kontakt med tysk polis för att få mer information, säger vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson som leder mordutredningen till Smålandsposten.

Gripandet på motorvägen skedde redan strax innan klockan 15 i tisdags eftermiddag. Polisen i Tyskland upptäckte då att mannen var internationellt efterlyst.

– Vi går just nu inte ut med vem, säger åklagare Yvonne Rudinsson.

Åklagare kommer snarast att begära att den gripne mannen utlämnas till Sverige. När den mordmisstänkte anlänt kontaktar åklagaren Växjö tingsrätt för att meddela att häktningsbeslutet som skedde i den misstänkes frånvaro har verkställts. Därefter ska en ny häktningsförhandling hållas.

Växjö tingsrätt häktade den 14 augusti de ukrainska männen i sin frånvaro misstänkta för mordet på Gert-Inge Bertinsson i Markaryd som skedde den 31 juli. Männen häktades även för tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att samma dag ha stulit offrets bil på Drottninggatan i Markaryd.

En 47-åring häktades även på sannolika skäl misstänkt för bedrägeriförsök sedan han vid tre tillfällen ha försökt ta ut pengar med Bertinssons bankomatkort i en uttagsautomat. Samtliga bedrägeriförsök skedde den femte augusti på Sankt Eriksgatan i Stockholm och mannen filmades av kameror vid uttagsautomaten.

Läs mer