Annons

Nätbedrägerier för över en miljon

26-åringen som åtalats för de nattliga skottlossningarna i Växjö var under ett år specialiserad på att lura privatpersoner som försökte göra affärer på Blocket.se. Mannen kom på så sätt över minst 1,1 miljoner kronor.
Växjö • Publicerad 28 oktober 2010

– Han kände att han gjort sig skyldig till detta och fann för gott att erkänna under rättegången. Han kommer att erkänna alla bedrägerier han åtalats för, säger advokat Lars Almström.

Hittills har bedrägerier för cirka 800 000 kronor varit uppe i den pågående rättegången i Växjö tingsrätt. Närmare 700 000 av summan gällde ett stort antal privatpersoner som förmåddes att överföra penningsummor på mellan 1 800 och 43 000 kronor vardera.

Annons

26-åringen satte antingen in en egen annons på nätet eller svarade på andras annonser. Efter att telefonledes ha gjort upp affärerna förmåddes privatpersonerna att betala pengar i förskott mot löfte om att varan snart skulle levereras.

Men 26-åringen hade aldrig någon tanke på att leverera de utlovade varorna utan tog enbart hand om pengarna.

Först den 8 november avslutas den sammanlagt fem dagar långa rättegången mot 26-åringen. Då handlar det om bedrägerier för ytterligare 312 000 kronor. Han misstänks vid 19 tillfällen ha haft hjälp av två kamrater.

Trots att det, förutom våldsbrotten, totalt är bedrägerier för över en miljon kronor har inte alla anmälningar lett till åtal. Åklagaren har begränsat förundersökningen eftersom resten av bedrägerierna inte anses påverka straffvärdet.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons