Annons

Nattligt inbrott på universitetet

Tog sig in i byggnad - gav sig på godisautomaten.
Publicerad 24 december 2017

Växjö

En person är gripen, misstänkt för stöld på Linnéuniversitetet.
En person är gripen, misstänkt för stöld på Linnéuniversitetet.Foto: Lena Gunnarsson

En väktare på Linnéuniversitetet i Växjö kunde vid halv tretiden under natten till söndagen gripa en person i 20-års åldern, misstänkt för stöld.

Annons

Det var när väktaren genomförde sin rond på universitetet som denne lade märke till ett tiotal ungdomar i en av de centrala universitetsbyggnaderna.

– Det är många som har tillgång till den byggnaden och man kan komma in med hjälp av en nyckelbricka, säger Alexander Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

När väktaren närmade sig lokalen såg han att dörren stod på glänt och det fanns inga brytmärken på dörren. När väktaren kom in i lokalen flydde de misstänkta personerna, men väktaren lyckades gripa en av dem. Personen är nu anhållen, misstänkt för stöld.

Det enda som hade skadats inne i byggnaden var en godisautomat.

– Exakt vad som gjorts med godisautomaten känner jag inte till. Den gripne ynglingen är inte student på universitetet. Vi har förhört honom under natten, men han nekar till brott och säger att han inte har varit inne i lokalen. Han ska höras på nytt under dagen tillsammans med en försvarare, säger Alexander Gustafsson.

Under dagen ska polisen studera dörrloggorna, det vill säga vilka som har gått in och ut i byggnaden samt övervakningsfilmer från händelsen.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons