Annons

Net at Once satsar

Den Växjöbaserade internetoperatören Net at Once satsar nu på mobiltelefoni och mobilt bredband.
– Det är ett naturligt steg i utvecklingen, säger ägaren Jerry Bengtsson.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2010

Kunderna, både privatpersoner och företag, har haft tillgång till internet genom Net at Once sedan 1997. Nu satsar företaget på mobiltelefoni och mobilt bredband som en komplettering till det fasta nätet.

– Vi kan se att allt fler väljer att gå ifrån den fasta delen för att skifta till mobilt, och det vill vi också kunna erbjuda våra kunder, säger Jerry Bengtsson, som tillsammans med Oskar Samuelsson driver Net at Once.

Annons

Den praktiska biten är färdig och Net at Once har ingått ett avtal med Telenor. Avtalet innebär att Net at Once blir en mobiloperatör under eget varumärke, men de köper in sig i Telenors nät eftersom de redan har befintliga master i Sverige. Nu återstår det tekniska arbetet och förhoppningen är att Net at Once ska kunna erbjuda kunderna de mobila tjänsterna före jul.

Enligt Jerry Bengtsson är tjänsterna efterfrågade.

– Kunderna vill kunna köpa allt på samma ställe. Vi kommer inte att slopa någonting, med fler produkter får vi fler kunder.

I dag har Net at Once ungefär 25 000 privatkunder och 700 företagskunder. Tanken är att tjänsterna också ska kunna köpas via återförsäljare, men vilka intressen som finns är ännu oklart.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons