Annons

Nu kommer snön

Efter måndagens blixthalka kommer nu nästa påminnelse om den snabbt annalkande vintern.
SMHI går nu ut och varnar för snöfall under onsdagen.
Växjö • Publicerad 19 oktober 2010
Foto: Lena Gunnarsson

Under onsdagen och natten mot torsdagen drar ett nederbördsområde ned över landet och ger snö ända ned i Götaland. Under större delen av dagen kommer nederbörden över Kronoberg vara i regnform men i takt med att temperaturen sjunker lär det övergå i snö.

– Det är alltid svårt att sia om när och om regnet går över i snö men som det ser ut nu kommer är det stora möjligheter att östra Kronoberg får snö framåt onsdagskvällen och under natten, säger meteorolog Sten Laurin på SMHI.

Annons

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för östra Kronoberg under onsdagen. Det innebär väderutveckling som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. I detta fall handlar det om snöfall under onsdagen som kan ge upp mot fem centimeter blötsnö.

– Hur mycket som lägger sig är svårt att säga men det är klar risk för trafikproblem under torsdagsnatten och morgonen. Vi ser temperaturer på mellan fem och åtta minusgrader, säger han.

Måndagens problem med blixthalka lär återkomma allt oftare framöver.

– Det dröjer innan det metereologiskt är vinter med det börjar bli säsong för dessa trevare av vintern med minusgrader, halka och snö, avslutar Sten Laurin.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons