Annons

Nu planerar Max att bygga ny restaurang

Efter år av tvekan. Nästa år ska hamburgerkedjan Max öppna en restaurang vid Willys stormarknad på Teleborg. Åtminstone är detta ambitionen.
Växjö • Publicerad 6 november 2014

–?Vi har varit lite avvaktande. Men vi kommer nu att sätta fart för att försöka bygga restaurang nummer två i Växjö. Ambitionen är att öppna den under 2015, säger Patrik Engman, etableringschef på Max Hamburger­restauranger AB.

Etableringen ska enligt honom skapa mellan 45 och 50 jobb åt främst ungdomar.

Annons

Det var i januari 2009 som Max ledning gick ut med nyheten att de skulle starta en drive?in-restaurang på den tomt där den nu rivna Shell-macken vid Willys stormarknad låg. Platsen är vald inte minst med tanke på närheten till universitetet.

I maj 2010 beviljades bygglov. Men – inget hände. 2011 deklarerade företaget att man helt klart skulle öppna restaurangen under första halvåret 2012. Men då ändrade sig hamburgerkedjan åter- igen eftersom man höll på att ta fram ett nytt koncept på hur restaurangerna skulle se ut. Nästa tid sattes till 2013 då också ett nytt bygglov beviljades. Nu ska det alltså vara dags. Det bygge som Max planerar måste påbörjas senast i oktober nästa år annars går bygglovet ut.

Är det helt klart att det nu blir en restaurang?

– Ja. vi kommer att prio­ritera upp detta för 2015, säger Patrik Engman.

Enligt honom förbereder Max för att öppna 50 nya restauranger i Sverige de närmaste fem, sex åren. Sju, åtta av dessa tillkommer under 2015, däribland Växjö. Då passerar också antalet restauranger 100-strecket.

Max första restaurang i Växjö ligger på handelsplats I11.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons