Annons

Nu siktar IV Produkt på två miljarder

IV Produkt har nått målet en miljard kronor i omsättning. Nu planerar företaget att bygga ut för att nå nästa mål: två miljarder.
Växjö • Publicerad 12 november 2019 • Uppdaterad 14 november 2019
IV Produkt planerar att bygga ut produktionen. Vd Mattias Sjöberg  och Roberto Johansson vid en av de nya maskininvesteringarna.
IV Produkt planerar att bygga ut produktionen. Vd Mattias Sjöberg och Roberto Johansson vid en av de nya maskininvesteringarna.Foto: Filip Sjofors

Växjöföretaget utvecklar och tillverkar luftbehandlingsaggregat. 2013 passerade det 500 miljoner kronor i omsättning. Då satte ledningen upp målet att dubbla omsättningen till 2020.

Redan nu står det klart att orderboken för 2019 ligger på över en miljard kronor.

Annons

– Vi fyller 50 år i år samtidigt som vi når vårt mål, säger vd och ägare Mattias Sjöberg.

Han konstaterar att företaget klarar prestationen med förbättrad produktivitet, god leveranssäkerhet och låga reklamationskostnader.

– När man når ett mål är det dags att sätta upp ett nytt. Det ska vara inspirerande, realistiskt och ambitiöst. Vårt mål är två miljarder 2026, vilket innebär en årlig tillväxt på 10 procent.

Som ett led i expansionen har IV Produkt köpt mark och sökt bygglov för att bygga ut lokalerna på Sjöuddevägen. Det handlar om ytterligare 6 000 kvadratmeter produktionsyta och 400 kvadratmeter kontor.

– Byggnationen har vi för avsikt att genomföra under nästa år.

IV Produkt har cirka 390 medarbetare. Mattias Sjöberg räknar med att styrkan behöver utökas efter hand.

– Det händer inte med en gång utan vi anställer i takt med att volymerna ökar. I och med att det är en omfattande exportsatsning söker vi människor som talar de nordiska språken, tyska och engelska.

Hur ser du på att ni sätter upp det här målet samtidigt som det kommer rapporter om att konjunkturen mattas?

– Media kommunicerar mycket om att konjunkturen är på väg ner. Det vi vet är att ju mer vi marknadsför oss och utvecklar nya produkter av god kvalitet, desto mindre påverkas vi av svackor i konjunkturen.

Annons

Mattias Sjöberg säger samtidigt att IV Produkt förstås inte är immunt mot händelser i omvärlden.

– Men vi jobbar med att skapa bättre inomhusklimat och spara energi, det ligger i tiden.

Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons