Annons

Nya hyror i Växjö och Alvesta klara

Fastighetsägarna ville höja med drygt tre procent. De fick nöja sig med runt en procent mindre. Hyrorna för Växjö, Alvesta och Ljungby är klara.
Växjö • Publicerad 15 december 2011

När Fastighetsägarna Syd i oktober lämnat sina generella yrkanden på mellan 3,2 och 3,7 procent fick Hyresgästföreningen samtal från oroliga hyresgäster. En anledning var diskussionen om hur mycket bostadens läge, kvalitet och efterfrågan skulle spela in.

De förhandlingar som nu är klara gäller bostäder hos privata fastighetsägare. I Ljungby höjs hyrorna med 2 procent, i Alvesta 2,2 och i Växjö ligger höjningen i intervallet 2,15-2,40 procent.

Annons

– Vi är nöjda med att ha fått en differentiering där läge och förvaltningskvalitet fått visst genomslag. Det är ett steg i rätt riktning, säger regionchefen Christofer Lööf på Fastighetsägarna Syd.

Enligt Peter Svensson, förhandlingschef på Hyresgästföreningen Sydost, har läget inte påverkat de nya hyrorna, men att förvaltningskvaliteten tas upp ser han som positivt.

– Vi har varit drivande i den frågan, säger Peter Svensson.

De nya hyrorna gäller från 1 januari 2012 och ligger i nivå med de kommunala bostadsbolagens avtal som redan är klara för 2012. I Älmhult finns avtal fram till 1 juli nästa år.

Elisabeth Cederholm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons