Annons

Nya studenter prioriteras undervisning på plats

Snart drar höstterminen i gång för både nya som gamla studenter vid Linnéuniversitetet. För många blir det en digital start, då nya studerande prioriteras undervisning på plats.
– Det är inget drömläge direkt, men vi gör så bra som vi kan, säger Peter Aronsson, rektor vid Linnéuniversitetet.
Växjö • Publicerad 6 augusti 2020
Lnu, tavla över Linnéuniversitetet
Lnu, tavla över LinnéuniversitetetFoto: Lena Gunnarsson

Till slutet av augusti börjar höstterminens studieperiod vid Linnéuniversitetet.

I och med den rådande coronapandemin och de restriktioner och rekommendationer som följer, florerar frågetecken gällande hur och var som undervisningen kommer att genomföras.

Annons

Rektor för Linnéuniversitetet, Peter Aronsson, menar att det inte är möjligt att fullt ut återgå till normal undervisning sett till Folkhälsomyndighetens krav.

– Alla går och väntar på ett bra besked som innebär att vi kan lätta på restriktionerna. Det hade såklart varit ett drömscenario, men så ser det ju inte ut, säger Peter Aronsson.

Peter Aronsson är rektor vid Linnéuniversitetet.
Peter Aronsson är rektor vid Linnéuniversitetet.Foto: Anders Johansson

De förutsättningar som höstterminen planerades utifrån innan semestern, står i dag oförändrade.

Arbetet fortsätter därmed med den tidigare plan som sattes i början av sommaren. Universitetet kommer därför till hösten att behöva göra vissa prioriteringar för att så många som möjligt ska få ta del av utbildning på campus.

– Vi kommer att prioritera de nya studenterna först, då de behöver komma in i arbetet. Men även de som utför laborativt studiearbete behöver kunna vara på plats. De nya studenterna prioriteras alltså att få plats först, sen fyller vi på med fler kan man säga.

Till detta kommer en större del av dagarna behöva nyttjas.

– Det kommer vara kortare och mer utspridda pass, där vissa undervisningsmoment kommer att få hållas på en senare tid än vanligt.

Likväl som att hålla avstånd till varandra i korridorer och dörröppningar, kommer varannan stol vara markerad för studenterna att sitta på.

– Vi kommer också behöva gå ut med direktiv hur vi ser på resor och sånt, att just undvika onödiga resor. Det betyder också att vi kommer ha mer hemmaarbete än vanligt framöver, säger Peter Aronsson.

Information om vad som gäller för varje students specifika kurs, finns att ta del av på respektive programsida på Linnéuniversitetets digitala läroplattform. Där har även ett välkomstbrev skickats ut med ytterligare information.

Christoffer ÅhlanderSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons