Annons

Nya turer kring gågatan i centrum

Hur ska gående och cyklister samsas bättre på Storgatan? Det ska tekniska förvaltningen nu fundera över.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2010

Lika länge som Storgatan har varit en gång- och cykelgata, lika länge har folk irriterats över trafiksituationen. Vårdslösa cyklister som kör för fort, gångtrafikanter som promenerar rakt ut på den markerade cykelbanan.

Nu är det dags igen. På nästa möte i tekniska nämnden tas problemet upp. Det är kristdemokraterna som vill att något görs, inte minst för att förhindra olyckor.

Annons

– Djungels lag råder, skriver kd- ledamöterna René Jaramillo och Gerd Lansler.

– Det är inte helt lätt men trafiken på Storgatan måste ske på de gåendes villkor, säger Kjell Gustafsson, teknisk chef.

Men – menar han – de gående måste samtidigt respektera markeringarna på den del av gatan som främst är avsedd för cyklisterna.

Bättre markeringar av cykelbanan, eventuellt bättre skyltning samt någon form av informationskampanj, är förslagen till nämnden.

Att stänga av Storgatan för cyklister är inte aktuellt. Cyklande Växjöbor är viktiga för handeln, vilket också en nyligen publicerad utredning visar, menar Kjell Gustafsson.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons