Ny kaffebar öppnar nästa vecka
Andreas Johansson som brinner för kaffe längtar efter att få börja servera kaffe till Växjöborna igen. Erfarenhet finns sedan tiden på Gustos. Andreas är en av de som finns med i den nya satsningen.
– Kaffe är en stor del av mångas vardag. Kan man göra vardagen lite bättre för många är jag nöjd, säger han.
Det är inte vilket kaffe som helst man tänker servera. Det handlar om specialkaffe. Specialkaffe är en kvalitetsbenämning där kaffet måste överstiga 80 på en 100-gradig skala.
– Att det är hållbart och tillverkat under justa villkor är också viktigt, påpekar Andreas.
Tanken med den nya kaffebaren är att man ska kunna komma in sätta sig ner en stund med ett gott kaffe och tilltugg, eller att bara köpa en kopp och ta med sig. Inomhus kommer det finns 8–10 platser att sitta eller stå. Dessutom en bänk utanför som gjord för den kommande årstiden.
Bakom Bönan och Mustaschen finns förutom Andreas Johansson, Daniel Djurvall, Samdri Vairagi och Gustav Hector. Ett samarbete mellan personer som har mängder av erfarenhet av att driva restauranger och nöjesställen.
– Jag har saknat ett sådant här ställe i Växjö, säger Gustav Hector.
Kaffe med kvalitet kommer att finnas. Men också andra saker.
– Vi kommer att erbjuda ekologiska kakor som tilltugg, säger Gustav Hector.
Och för de som är besvikna att Thé Kompaniet slagit igen så finns det hopp. Det kommer också finnas möjligheter att köpa den ädla drycken te fortsättningsvis också.
– Vi kommer att sälja olika former av löste och även nymalt kaffe, lovar de nya ägarna.
Också den klassiska kaffekvarnen från företrädarna kommer att finnas kvar när man slår upp portarna. Fram till öppningen återstår dock en hel del hårt arbete. Nexhat Bojaj sliter hårt och målmedvetet med inredningsarbetet. Nästa vecka är det dags för Bönan och Mustaschen.