Annons

Oklart om Volvovarslet påverkar Braås

Jörgen Sjöstrand, platschef på Volvo CE i Braås, vet ännu inte om varslet påverkar verksamheten i Braås.
– Jag har ingen kommentar just nu, vi har ingen information på företaget ännu.
Växjö • Publicerad 6 februari 2014
Jörgen Sjöstrand.
Jörgen Sjöstrand.Foto: Lena Gunnarsson

Torsdagsmorgonens nyhet att 4400 av Volvos medarbetare runt om i världen varslas om uppsägning kom inte som en överraskning för Jörgen Sjöstrand.

– Nej. Det programmet har man jobbat med och det har kommunicerats internt. Det är ingen nyhet så för mig.

Annons

Karin Wik, chef för medierelationer hos AB Volvo, säger till TT att nedskärningarna berör hela koncernen och att hon ännu inte kan säga hur många tjänster som berörs i Sverige.

I samband med förra delårsrapporten meddelade AB Volvo att man skulle skära ned med 2 000 tjänster. Nu ökar alltså antalet till 4 400, framför allt av tjänstemän och konsulter skriver TT.

– Det här berör i princip bara tjänstemän och det kommer också att vara en stor del konsulter vars kontrakt kommer att avslutas. Sedan kommer man också jobba med att erbjuda olika frivillighetslösningar som man förhandlar sig fram till. Sedan kommer det också bli varsel, men det blir inte enbart det, säger Karin Wik.

Innan de fackliga förhandlingarna är avslutade vill dock inte Volvo specificera hur många tjänstemän och konsulter som berörs just i Sverige.

– Vi kan inte säga det, allt föregås av fackliga förhandlingar och innan de är avslutade kan vi inte prata om det.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons