Annons

Oliver Rosengren invald i Muf:s förbundsstyrelse

Växjöpolitikern Oliver Rosengren (M) kan lägga till ännu en titel på visitkortet - eller på twitterkontot.
På lördagen valdes han in som ledamot i Muf:s förbundsstyrelse.
Växjö • Publicerad 22 november 2014
Oliver Rosengren (M), nu även ledamot i Muf:s förbundsstyrelse.
Oliver Rosengren (M), nu även ledamot i Muf:s förbundsstyrelse.Foto: 

Moderata ungdomsförbundet, Muf, höll under lördagen stämma i Sollentuna där Rasmus Törnblom valdes till ny förbundsordförande. Han ersätter därmed Erik Bengtzboe som suttit i fyra år på ordförandeposten.

På stämman valdes även Växjös kommunpolitiker Oliver Rosengren in som ledamot i förbundsstyrelsen.

Annons

– Det känns utmanande och spännande. Många av våra medlemmar har aldrig haft ett politiskt engagemang i opposition och det är nu vår viktigaste utmaning, att ställa om till opposition, säger Oliver Rosengren, och fortsätter:

– Det behöver vi göra med mod i vår politikutveckling för att plocka fram nya skarpa förslag för hur fler unga människor kan få jobb.

Oliver Rosengren tar efter nyår plats som ordförande i den tunga nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun och är också gruppledare för moderaterna i Växjö. Dessutom läser han nationalekonomi på Linnéuniversitetet.

Hur ska du hinna med?

– Jag har ju haft ett engagemang i Moderata ungdomsförbundet i Kronoberg, och det ägnas nu i stället åt förbundsstyrelsen. Så tidsmässigt skapar detta inte någon större förändring.

– Men det gäller att vara noga med sitt planerande och noga med att vila. Att ta det lugnt så att man har energi att ge allt när det behövs.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons