Annons

Olycka på Alstom utreds inte

En man spolades med ammoniaklösning på Alstom Power i Växjö. Olyckan inträffade i företagets tester av en helt ny anläggning för rökgasrening. Arbetsmiljöverket har beslutat sig för att inte utreda olyckan vidare.
Växjö • Publicerad 21 mars 2011

Olyckan inträffade i mitten av februari när mannen befann sig alldeles i anslutning till den nya anläggningen. Ett rör brast och han fick ammoniaklösning över huvud och överkropp.

Mannen bar skyddsutrustning och glasögon, spolades av med nöddusch men tvingades ändå besöka Växjö lasarett akut. Några direkta skador kunde inte konstateras men mannens ögon ska undersökas igen.

Annons

Alstom Power anmälde olyckan till Arbetsmiljöverket som i sin tur rutinmässigt begärt en utredning. Den har levererats och verket är nöjt.

– De ska se över sitt nödstopp och sen ska alla som arbetar inne i en anläggning framöver bära visir eller korgglasögon, säger verkets jurist Arne Ågren som förklarar att ärendet därmed är nedlagt.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons