Annons

Öppet hus lockade många nyfikna studenter

Linnéuniversitetet lockade till sig många nyantagna studenter på fredagens öppna hus. De första besökarna samlades på förmiddagen för att gå en rundvandring.
– Det är väldigt mycket folk, mer än väntat för att vara en guidad tur, säger Nils Ehrenberg som höll i turerna med Johanna Lindgren.
Växjö • Publicerad 22 juli 2012
Johanna Lindgren från informatörsprogrammet visade runt blivande studenter på Campusområdet. ? Jag är förvånad att intresset var så stort.
Johanna Lindgren från informatörsprogrammet visade runt blivande studenter på Campusområdet. ? Jag är förvånad att intresset var så stort.Foto: Olof Elfverson
Den första guidade turen runt Campusområdet lockade fler besökare än väntat.
Den första guidade turen runt Campusområdet lockade fler besökare än väntat.Foto: Olof Elfverson
Weronika Bojanowicz är osäker på om Linnéuniversitetet känns rätt för henne. Sommarträffen var därför en avgörande faktor. ? Än så länge är jag imponerad, säger hon.
Weronika Bojanowicz är osäker på om Linnéuniversitetet känns rätt för henne. Sommarträffen var därför en avgörande faktor. ? Än så länge är jag imponerad, säger hon.Foto: Olof Elfverson
Victor Magnusson, programansvarig på marknadsföringsprogrammet, var på plats för att svara på studenternas frågor. ? Det har varit stort söktryck i år, det är jätteroligt.
Victor Magnusson, programansvarig på marknadsföringsprogrammet, var på plats för att svara på studenternas frågor. ? Det har varit stort söktryck i år, det är jätteroligt.Foto: Olof Elfverson

Växjö visade sig från sin soligaste sida när Linnéuniversitetet öppnade upp för mingel med personal, bostadsbolag och andra studenter. Weronika Bojanowicz hade tagit sig från Kävlinge i Skåne för att samla intryck. Hon är antagen på marknadsföringsprogrammet, men vet ännu inte om hon kommer att tacka ja då hon står som reserv på sitt förstahandsval i Halmstad.

– Jag är här för att övertala mig själv och än så länge är jag väldigt imponerad. Det är ett vackert område, bekvämt och koncentrerat.

Annons

En annan aspekt som lockade henne särskilt var att marknadsföringsprogrammet kör all undervisning på engelska.

– Från och med hösten sätter vi en internationell prägel, det tror vi kommer att ge en bra krydda i mixen, säger Victor Magnusson, programansvarig.

Amir Al weddi från Markaryd går direkt från gymnasiet till universitetsstudier. Då han är intresserad av matte och fysik ska han plugga byggnadsteknik till hösten.

– Det ska bli spännande att börja plugga här, det är så lätt att man lägger av om man inte pluggar vidare direkt. Det kan vara svårt att hitta jobb, säger han.

På sommarträffen tog han chansen att prata med lärare och få information om boendesituationen – något som kan bli ett orosmoment för honom.

– Jag är lite rädd för det, jag vill helst inte pendla. Jag har kompisar som bor här och Växjö är en okej stad.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons