Annons

Över 100 nyanställningar på Volvo

Prognosen håller och Volvo i Braås anställer de hundra som utlovas och några till. Många är kända ansikten.
Växjö • Publicerad 28 augusti 2010
tillbaka på arbetsplatsen Majoriteten av dem som anställts under sommaren på Volvo i Braås har varit anställda där förut.
tillbaka på arbetsplatsen Majoriteten av dem som anställts under sommaren på Volvo i Braås har varit anställda där förut.Foto: 

- Som lägst var vi nere på 665 anställda här i Braås, säger Jörgen Sjöstrand, platschef på Volvo Construction Equipment i Braås. Sommaren har bjudit på ett digert rekryteringsarbete främst på produktionssidan men även på produktutvecklingssidan.

Ökad orderingång från Asien och Latinamerika gjorde att Volvo i Braås i juni kunde berätta att man räknade med att kunna nyanställa runt hundra personer. Hittills har man anställt 115 personer och Jörgen Sjöstrand räknar med att företaget ska landa på 800 personer relativt snart.

Annons

- Vi ser att det vi trodde på stämde väldigt väl. De prognoser vi lagt upp för året håller och nu tror vi att vi har den personal vi behöver när vi är uppe i 800, säger Jörgen Sjöstrand.

Just nu är de nyanställda­ i en upplärningsfas. Men många av dem som anställts har varit på Volvo Construction Equipment i Braås tidigare.

-Majoriteten av dem som vi anställt nu har varit här tidigare. Det är kul att se alla som kommer tillbaka med ett stort leende i ansiktet. Det känns särskilt bra som arbetsledare.­ De känner redan gänget och rutinerna, när de kommer tillbaka och det underlättar ju också.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons