Annons

P-platser dröjer till nästa höst

Inte förrän hösten eller vintern 2012 blir det fler p-platser vid simhallen. Orsaken är att man måste spränga och även bygga om cykelbanan för att få mer utrymme för bilar.
Växjö • Publicerad 21 december 2011

Problemen med för få parkeringsplatser aktualiserades då snörika vintrar gjorde att snö blockerade p-platser. Att bilister utnyttjar platserna för att slippa betala p-avgift i stan gjorde inte saken bättre.

Men fritidsnämndens beslut att utöka antalet platser stötte på patrull.

Annons

– Marken ser annorlunda ut än vad vi trodde, man måste spränga. Höjdskillnaden mot Teleborgsvägen är stor, säger förvaltningschef Christina Lindberg.

Dessutom påverkas cykelvägen som går från Teleborgsvägen ner mot simhallen och måste därför läggas om. Enligt Christina Lindberg ska man också utreda om ett område kan avsättas för lämning och hämtning av till exempel badande barn.

– Vi vill inte hasta fram en lösning eftersom problemen uppstår på vintrarna. Det är viktigare att vi gör en bra helhetsbedömning, säger Christina Lindberg.

Badgäster hänvisas till parkeringen vid Försvarsgården om det är fullt vid simhallen.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons