Annons

Passagerare föll ner genom hål i bussgolvet

Ann-Christine Lefvenhjelm skadade foten då hon ramlade ner i en inspektionslucka på ettans buss. -Man ska inte behöva vara rädd för att åka buss!
Växjö • Publicerad 12 oktober 2012
På ettans buss skadade Ann-Christine Lefvenhjelm foten då en inspektionslucka var öppen.
På ettans buss skadade Ann-Christine Lefvenhjelm foten då en inspektionslucka var öppen.Foto: Urban Nilsson

Ann-Christine Lefvenhielm pendlar varje dag med buss från bostaden på Teleborg till sitt arbete. Den 28 september klev hon som vanligt på bussen på Allmogevägen och gick mot den bakre delen i bussen. Plötsligt faller hon handlöst. Det visade sig att en inspektionslucka i bussgolvet var öppen, ut ur hålet stack kablar och slangar upp.

-Jag kände en intensiv smärta i foten och upp till knät. Jag förstod inte vad som hänt, först trodde jag att jag blivit knuffad, säger Ann-Christine Lefvenhjelm.

Annons

Hon uppskattar att luckan var 40 gånger 40 centimeter stor och att själva hålet var 20 centimeter stort.

-Jag såg ner till asfalten!

Ann-Christine Lefvenhjelm säger att hon bad chauffören, som just skulle lämna hållplatsen, att stanna och komma bak i bussen. Den uppmaningen fick hon säga tre gånger innan chauffören reagerade.

-Han kom bak i bussen, sparkade till luckan med foten så att den gick igen och körde sedan vidare. Han sa inget till mig, hävdar Ann-Christine Lefvenhjelm.

Ann-Christine Lefvenhjelm anmälde skadan innan hon tog sig till sitt arbete men samma kväll fick hennes son skjutsa henne till jourläkarcentralen. Efter röntgenundersökning konstaterade läkaren att foten var rejält stukad. Fortfarande två veckor efter incidenten värker höger foten och är blå, Ann-Christine Lefvenhjelm har den lindad.

I måndags hände samma sak igen – på samma buss. En ung kvinna som Ann-Christine Lefvenhjelm pratade med på bussen hade strax dessförinnan dråsat ner i inspektionsluckan.

-Den gången kom chauffören bak och frågade hur det gått. Hon skadade sig inte men tänk om det varit ett barn.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons