Annons

Patient klagade på smutsig färdtjänstchaufför

Chauffören var smutsig, luktade illa och hade öppen skjorta så att magen hängde ut. Det är några av de klagomål som en patient framför efter att hon åkt med färdtjänst.
Växjö • Publicerad 7 augusti 2014

Kvinnan åkte med färdtjänst mellan två vård­inrättningar i slutet på juli, men kvinnan är långt ifrån nöjd med turen. Enligt ett klagomål som hon lämnat in till patientnämnden var chauffören smutsig. Han luktade illa och skjortan var öppen så att magen trillade ut. Färden på båren till färdtjänstbilen var dessutom så vinglig att hennes smärtor i ryggen förvärrades. Hon skriver vidare i anmälan att även bilen var smutsig och luktade illa och på golvet låg en hög med gamla smutsiga filtar.

– Vi har varit i kontakt med entreprenören som körde denna tur och framfört att det inte är acceptabelt att chaufförer har detta beteende. Med tanke på eventuella allergier är det inte bra om chaufförerna har parfym utan de ska ha en neutral doft. Uniformen ska vara ren och hel och prydlig. Företaget lovar att detta inte ska upprepas, säger Thomas Nilsson, chef på färdtjänsten.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons