Annons

Patient stal medicin

Tre patienter på rättspsyk i Växjö kom över ångestdämpande och smärtstillande medicin och konsumerade den i stora mängder. Det rapporteras i en anmälan till Socialstyrelsen.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2012

Det var en kväll i början av september som en patient på regionkliniken lyckades komma över medicin från avdelningsförrådet. I samband med att en nattsjuksköterska befann sig i ett beredningsrum för medicin lyckades patienten fixera låset på dörren till förrådet så att den inte gick i lås när dörren stängdes.

När personalen lämnat avdelningen återvände patienten till förrådet och kom över 200 tabletter av medicinen Lyrica. Under kvällen delade patienten medicinen med två andra på avdelningen och de hann stoppa i sig stora mängder innan det upptäcktes.

Annons

Medicinen Lyrica som används bland annat vid långvarig smärta efter nervskador, ångestdämpning eller som tilläggsmedicin för behandling av epilepsi.

Händelsen rubriceras av landstinget som brist i säkerheten som kunnat medföra allvarlig skada.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons