Annons

Pengar till ny bio i Lammhult

Biorama i Lammhult är en av 15 biografer i landet som får del av Svenska filminstitutets bidragsutdelning för digitalisering i december.
Växjö • Publicerad 23 december 2013
Vid branden i april 2011 totalförstördes Lammhults Folkets Hus och därmed också biosalongen.Om ett par månader kan den vara på plats igen.
Vid branden i april 2011 totalförstördes Lammhults Folkets Hus och därmed också biosalongen.Om ett par månader kan den vara på plats igen.Foto: Urban Nilsson

Stödet ges inte till etablering av nya salonger men i Lammhults fall handlar det om att bygga upp igen och därför kan man få pengarna. Pengarna går till Byggnadsföreningen i Lammhult som håller på med återuppbyggnaden av Folkets Hus efter branden för ett antal år sedan.

– 260 000 räcker kanske inte jättelångt i vårt fall eftersom vi får bygga upp hela salongen från grunden igen,

Annons

men det är ju en god hjälp på vägen, säger Göran Blomman, teknikansvarig på Lammhults Folkets Hus.

Bygget av det nya Folkets Hus vid Värdshusbyggnaden i Lammhult går fort framåt och man hoppas att biosalongen kan vara i drift i månadsskiftet april/maj.

Det hoppas vi verkligen, det kan bli tidigare än så till och med om vi har tur. Nu är alla väggar på plats och vi kan börja fokusera på insidan, säger Göran Blomman.

Bion i Lammhult visar förutom filmer även direktsända operaföreställningar från till exempel Metropolitan i New York. Under tiden som salongen i Lammhult varit borta har man temporärt haft föreställningarna på Palldium i Växjö. Om några månader kan man dock flytta hem igen.

– Det blir skönt att kunna flytta tillbaka till Lammhult igen. Palladium är en fin lokal men alla våra besökare har inte valt att följa med oss dit. När vi kommer tillbaka till Lammhult hoppas vi att de kommer tillbaka till oss igen.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons