Annons

Personal på hjärtintensiven hade halloweenfest - efter festen spred sig covid-19 bland både personal och patienter

Efter att personal på sjukhuset anordnade en halloweenfest spred sig coronaviruset på sjukhuset. Personal och patienter smittades. Spridningen på avdelningen gjorde att de fick stänga ner platser, rapporterar P4 Kronoberg.
Växjö • Publicerad 11 november 2020 • Uppdaterad 12 november 2020
Efter att personal på region Kronoberg anordnade en Halloweenfest insjuknade både personal och patienter i covid-19. Arkivbild.
Efter att personal på region Kronoberg anordnade en Halloweenfest insjuknade både personal och patienter i covid-19. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Tre dagar efter att sjukvården inom Region Kronoberg hade gått upp i stabsläge för att bemöta den ökade smittspridningen, anordnade personal på hjärtintensiven i Växjö en halloweenfest. Detta rapporterar P4 Kronoberg.

Det ledde till ett coronautbrott när både personal och patienter smittades av coronaviruset.

Annons

Thomas Aronsson är ansvarig verksamhetschef och säger till radiokanalen att det var en dum och klantig sak, men att han som ansvarig för medicinkliniken inte visste om festen.

– Jag hade såklart dragit i bromsen om jag visste det, säger han.

Här saknas innehåll

”Jag hade såklart dragit i bromsen om jag visste det”
Thomas Aronsson

Men enligt P4 Kronoberg var regionen med och bekostade festen då det var en del av en arbetsmiljöaktivitet. Bedömningen var från början att festen skulle kunna hållas coronasäker. Enligt en avdelningschef så borde festen ha ställts in.

Utbrottet går att koppla till festen, menar Thomas Aronsson.

– Det skulle jag tro, tillsammans med andra faktorer. Vi vet att smittspridning sker i sådana här sammanhang.

Händelsen har inte lett till några åtgärder för personalen.

– De har fått veta att det inte var en så smart idé och det har de räknat ut själva också, säger Thomas Aronsson till P4 Kronoberg.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons