Annons

Polis jagar 30-åring för grov våldtäkt

En 30-årig man, boende i Växjö, har häktats i sin frånvaro misstänkt för delaktighet i en grov våldtäkt som en 22-åring nyligen häktades för.
Tre kvinnor ska ha drabbats av den anmälda brottsligheten.
Växjö • Publicerad 4 december 2013

Åklagare Marcus Sjöstrand, som leder för­undersökningen, bekräftar inte några uppgifter och säger att det skulle kunna försvåra den fortsatta utredningen.

Polis och åklagare ville­ ha 30-åringen häktad i sin frånvaro för att kunna­ efterlysa honom inter­nationellt. Han kan redan ha lämnat Sverige och nu gömma sig i sitt hemland.

Annons

Tingsrätten ansåg att det finns risk för att den misstänkte mannen avviker, undanröjer bevis eller rent av fortsätter begå brott. Mannen är tidigare dömd för bland annat grov stöld och vapenbrott.

30-åringen är skriven på en adress i Växjö och häktades på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt den 13 oktober samt ytterligare en våldtäkt samma dag. Dessutom häktades mannen misstänkt för övergrepp i rättssak under en tvåveckors­period efter de polis­anmälda våldtäkterna.

Polisen hittade mannens 22-årige kamrat, som numera sitter häktad för grov våldtäkt och övergrepp i rättssak, och han nekar till anklagelserna.

Båda häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och polisutredningen pågår för fullt. I förhör har de drabbade berättat vad de utsatts för och brotten har skett i en bostad i Växjö.

Åtal mot 22-åringen ska vara väckt den 13 december, men allt tyder på att åklagaren kommer att begära förlängd åtalstid för att hinna slutföra utredningen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons