Annons

Stort pådrag i sökandet efter försvunnen man – helikopter på plats

En demenssjuk 62 år gammal man är försvunnen. Han sågs senast under söndagen.
Polisen har inlett ett större eftersökningsarbete med extra poliser från Malmö.
De vill nu ha in tips från allmänheten för att hitta mannen.
Växjö • Publicerad 5 maj 2019 • Uppdaterad 6 maj 2019
En militärhelikopter finns på plats.
En militärhelikopter finns på plats.Foto: Karl-Magnus Lundvall
Foto: Karl-Magnus Lundvall

Den försvunna mannen ska ha lämnat sitt hem i området Hovskulle, Växjö någon gång mellan klockan 22:00 under lördagskvällen och 8:00 söndag morgon. Då mannen har en demenssjukdom och minnesproblem ber nu polisen om hjälp för att hitta honom.

62-åringen är 183 cm lång, smal kroppsbyggnad med glest, ljus och grått hår. Vid försvinnandet ska han ha burit glasögon, en svart jacka, blå jeans och mörkblå skor.

Annons

Efter tips från allmänheten under söndagen fokuserar polisen under måndagen på att leta efter mannen norr om Gemla. Ett tiotal polisbilar, hemvärnet samt en militärhelikopter är på plats och letar. Extra styrkor från Skåne med bland annat hundförare kar kallats in. Enligt uppgifter till Smålandsposten på plats är det åtminstone sju polishundar med i eftersökningen.

Foto: Karl-Magnus Lundvall

Enligt samma uppgifter från polisen sågs mannen senast gående från Gemla norrut. Vid 19-tiden på måndagskvällen var arbetet fortfarande igång och helikoptern cirkulerade väster om Öjaby, Växjö.

– Man söker brett just nu. Men han kan ha rört sig en bra bit från Gemla också. Det är komplext när en person har rört sig så stora sträckor från försvinnandet och svårt att veta vilken riktning denna gått. Iakttagelser från allmänheten är väldigt viktiga, säger Henrik Johansson, inre befäl i Växjö.

Hur kommer arbetet att fortgå?

– Vi kommer att söka vidare under kvällen och natten. Sen är det alltid så att sökandet försvåras under nattetid. Sen kommer det att fortsätta i morgon om han inte är funnen.

Foto: Karl-Magnus Lundvall

Polisen önska hjälp och alla tips ska ringas in till polisens växel på 114 14.

– Vi har ett flertal personer som arbetar med det här ärendet just nu och följer upp olika hotspots, som platser där mannen jobbat, dit han gillar att gå eller bekanta till honom, säger Rickard Lundqvist vid polisens presstjänst i Malmö.

– Vi vore mycket förtjänta av tips från allmänheten om man ser någon som ser ut som honom eller har någon idé om var han kan vara. Ju senare det blir desto kallare blir det, så ju snabbare vi kan hitta honom desto bättre.

Enligt polisen också hjälper Växjö orienteringsklubb till i sökandet samt Frivilliga motorcykelkåren.

Foto: Karl-Magnus Lundvall
Foto: Karl-Magnus Lundvall
Karl-Magnus LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons