Annons

Potter och havskajak på Linnéuniversitetet

Vampyrfiktion, havskajakpaddling och Disney som fenomen. Det är några av Linnéuniversitetets sommarkurser.
Växjö • Publicerad 22 februari 2012

På tisdagen släppte Linnéuniversitetet årets sommarkurser. I många fall är ämnesvalen mer udda än under höst- och vårterminerna.

Det handlar om ett 40-tal olika kurser, där flest, 13 stycken finns inom litteraturvetenskap. Fantasylitteratur, vampyrer, Harry Potter och chic lit är några av litteraturkurserna. Kursen Årets nobelpristagare i litteratur är... ger en övergripande bild av den senaste nobelpristagarens författarskap. I år handlar den om Tomas Tranströmer, men det är en kurs som Linnéuniversitet har tänkt återkomma med kommande år.

Annons

I kursen musikalisk arkeologi behandlar frågeställningar och arbetssätt inom musikarkeologi. I kursen ingår praktiska övningar med musicerande på gamla instrument.

Flera kurser förenar studierna med miljöombyte. I kursen Havskajak - ledarskap och riskbedömning sker grundsäkerhetskursen i havsbandet och i kursen floristik och faunistik ingår en internatvecka med fältstudier på norra Öland. Under den kursen får studenterna lära sig att identifiera växter fåglar och småkryp.

En studievecka under kursen internationellt friluftsliv/äventyrsidrott är förlagd till Österrikiska alperna.

I historiska kursen Familj, sexualpolitik och barnafödande under medeltiden analyseras medeltida familjesyn och sexualpolitik.

Ansökningstiden pågår fram till 15 mars.

Johanna Steinvall

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons