Annons

Projekt Welldone vill sponsra brunn

En brunn byggd någonstans i Afrika i ett positivt välgörenhetsprojekt är målet för den ideella föreningen Projekt Welldone, som den fjärde mars öppnar sin hemsida och och börjar kampanjen för att samla ihop 1000 vattenspridare som sponsrar brunnen.
Växjö • Publicerad 26 februari 2014
Anita Cedergren och Max Thunberg läser på entreprenörs­utbildningen på Linnéuniversitetet.
Anita Cedergren och Max Thunberg läser på entreprenörs­utbildningen på Linnéuniversitetet.Foto: Paul Madej

Max Thunberg, Växjö, är ordförande och projektledare och Anita Cedergren, uppvuxen på Christinlunds gård i Kalmar kommun, är kassör och projektmedlem. Båda är studenter och läser andra terminen av Linnéuniversitetets treåriga entreprenörsutbildning i Växjö.

–?Jag gillar hjälp där du ger folk hjälp så att de kan hjälpa sig själva. Som att lära dem att fiska eller lära dem att odla. Genom att bygga en brunn som inte finns långt bort behöver människorna inte gå långt och bära vatten. De kan ägna mer tid åt att jobba eller utbilda sig, säger Max Max Thunberg, idékläckare till ämnet i projektarbetet i utbildningen.

Annons

–?Att vara positiv och råärlig är grunden i arbetet. Tanken är att skapa en mer positiv välgörenhet där man inte behöver visa hemska bilder på människor som mår dåligt och spela på folks dåliga samvete för att samla in pengar och rädda liv, säger Anita Cedergren.

De samarbetar med Charity Water, som är vana brunnsbyggare i Afrika.

Anita Cedergren

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons