Annons

Rabatt på bussen men inga billigare p-avgifter

Billig buss på lördagar men inga billigare p-avgifter. Och gemensamma ansträngningar för att lyfta centrum.
Växjö • Publicerad 24 mars 2012
Fån vänster: Charlotta Svanberg (S) Bo Frank (M), Jenny Rungegård, vd i Växjö Citysamverkan samt Per Schöldberg (C) vill sätta fokus på Växjö centrum. Bland annat kommer kommunen att investera 30 miljoner kronor i upprustning och utsmyckning av gatumiljön i centrum.Foto: Stefan Fehrm
Fån vänster: Charlotta Svanberg (S) Bo Frank (M), Jenny Rungegård, vd i Växjö Citysamverkan samt Per Schöldberg (C) vill sätta fokus på Växjö centrum. Bland annat kommer kommunen att investera 30 miljoner kronor i upprustning och utsmyckning av gatumiljön i centrum.Foto: Stefan FehrmFoto: 

På fredagen hade Växjö kommun kallat till presskonferens. Företrädare för samtliga politiska partier i kommunstyrelsen fanns på plats samt Jenny Rungegård, vd i Växjö citysamverkan.

Anledningen till presskonferensen var inte att presentera några stora nyheter utan att försöka förmedla en så positiv bild som möjligt av Växjö centrum. Krisstämpeln skulle tvättas bort.

Annons

Till saken hör också att värste konkurrenten Grand Samarkand bara två dagar tidigare blivit utsedd till Sveriges bästa köpcentrum.

Jenny Rungegård berättade om de diskussioner som man fört med kommunen.

– Vi hade två åtgärdsförlag, ett extra marknadsföringsbidrag samt avgiftsändringar för att parkera.

Jenny Rungegård konstaterade att kommunen beviljat ett extra marknadsföringsbidrag på 200 000 kronor. Men lägre p-avgifter blev det blankt nej till.

I   stället ska det satsas på marknadsföring av de parkeringsplatser som är gratis på lördagar och söndagar samt – rabatterade bussresor. Var man än bor i kommunen kan man från 14 april åka buss till halva priset på lördagar mellan klockan 9-17.

Orsaken är givetvis att politikerna i gröna Växjö inte vill ha in för mycket bilar i staden.

Det resonerades allmänt om nya tag och en positiv framtidssyn.

Carin Högstedt (V) och Charlotta Svanberg (S) talade om Växjö centrum nästan som ett levande väsen med alla sina kulturbegivenheter, en plats där folk bor, jobbar och rör sig dygnet runt. Inte ett köpcentrum som står öde halva dygnet.

Kommunalrådet Bo Frank (M) och byggnadsnämndens ordförande Nils Fransson (FP) trodde på en starkt förändrad stadsbild med betydligt fler människor i rörelse när stationsområde är utbyggt.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons