Annons

Raggarbil spelade ”extremt hög musik” – nu väntar rättegång

Enligt Växjöpoliserna kunde de mitt i natten höra ”den extremt höga musiken” från raggarbilen på flera 100 meters håll. Enligt bilägaren blev ingen störd eftersom det ”är trevligt med lite musik”.
Växjö • Publicerad 20 augusti 2021 • Uppdaterad 23 augusti 2021
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.
Genrebild från TT som inte har något samband med artikeln.Foto: Bertil Ericson / TT

Vid halv fyratiden i lördags natt hörde två poliser, som befann sig utanför ett nöjesställe på Storgatan i Växjö centrum, ”extremt hög musik” som kom från Stortorget. Enligt en av poliserna kunde de urskilja låttexten och musiken ekade mellan husbyggnaderna.

När patrullen närmade sig Stortorget tystnade musiken men poliserna upptäckte att oljuden hade kommit från en parkerad amerikansk bil av äldre modell, som stod parkerad på torget med öppen baklucka.

Annons

Enligt poliserna befann sig ett 20-tal personer vid bilen och de lyckades identifiera ägaren, en man i 25-årsåldern som bor på en mindre ort utanför Växjö.

Men bilägaren nekade till att ha stört ordningen med sitt musikspelande och vägrade att skriva på någon ordningsbot.

Nu åtalas han därför vid Växjö tingsrätt misstänkt för förargelseväckande beteende. Enligt åklagaren har han ”fört oljud nattetid genom att spela musik på mycket hög ljudnivå”.

När mannen förhördes nekade han återigen till att ha begått något brottsligt och förklarade att musiken från bilhögtalarna inte var så hög att någon blev störd samt att de som stod runt hans bil tyckte det var ”trevligt med lite musik”.

Snart väntar rättegång i Växjö tingsrätt.

Nya lagen

• Från och med 1 juli kan polisen på plats bötfälla den som spelar hög och störande musik på allmän plats, till exempel från en bil eller vattenskoter.

• Brottet klassas som förargelseväckande beteende och kan ge 1 000 kronor i böter.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons