Annons

Rånare stal från välgörenhetsgala

3 500 kronor stals igår kväll från spelningen Breastfest på Musikhuset i Växjö. Pengarna skulle ha gått till Bröstcancerföreningen Viktoria.
– Den som gjort det här saknar både själ och hjärta, säger Joakim Demiri
Växjö • Publicerad 3 oktober 2012

Syftet med gårdagskvällens välgörenhetsgala, där fyra band uppträdde, var att samla in pengar till bröstcancerföreningen. Klockan 21 kom en man upp för trappan till Musikhuset och gick fram till entrén där arrangören Joakim Demiri satt och räknade pengarna.

– Han roffade åt sig pengarna i skrinet och sprang därifrån. Han sade ingenting, säger en skakad Joakim Demiri.

Annons

Han och flera andra personer tog upp jakten på gärningsmannen samtidigt som polisen larmades. Kronobergspolisens vakthavande befäl Eva Jirhall bekräftar att de fick larmet klockan 21.05.

– Vi har letat med hundpatrull i området men inte hittat gärningsmannen. Det var bedrövligt gjort.

Joakim Demiri berättar att gärningsmannen hade en luva uppfälld över huvudet och en halsduk virad runt ansiktet så att bara ögonen syntes. Mannen var klädd i svart jacka och mörka jeans.

Första gången Breastfest ordnades var 2010, då samlades 2 500 kronor in till Bröstcancerföreningen Victoria. I år var målet 3500 kronor vilket också var summan som stals igår kväll.

– Det är helt fruktansvärt. Vilken annan spelning som helst men inte den här. Det var jävligt ruttet gjort, säger Joakim Demiri.

Yvonne Lönndahl är kontaktperson på bröstcancerföreningen och var på Musikhuset igår kväll. Hon är skärrad över stölden:

– Det är fruktansvärt alltihop! Jag satt mitt emot Joakim och såg alltihop. Det är så behjärtansvärt det ungdomarna gör för oss.

Både Yvonne Lönndahl och Joakim Demiri tror att gärningsmannen varit i lokalen tidigare under kvällen för att rekognosera.

Sent i går kväll hade polisen fortfarande inget spår efter gärningsmannen.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons