Annons

Regeringsrätten tar inte upp försäljningen av Citrinen och Bärnstenen

Kommunens beslut att låta Växjöhem sälja fastigheter i kvarteret Citrinen och Bärnstenen kommer inte tas upp i Regeringsrätten.
Växjö • Publicerad 11 augusti 2010

Kommunens beslut att låta Växjöhem sälja fastigheter i kvarteret Citrinen och Bärnstenen kommer inte tas upp i Regeringsrätten. Hyresgästen Happy Svensson har drivit ärendet via förvaltningsrätt och kammarrätt men inte fått gehör för sin begäran om inhibition det betyder att arbetet med att sälja byggnaderna går vidare.

Regeringsrätten har även fått en annan detaljplna för Växjö på sitt bord. Det är ett par som överklagar kommunens antagande av detaljplan för området Vallen. Paret anser att kommunen brutit mot lagen i detlaljplanearbetet men har inte fått gehör hos länsstyrelsen. Detta avslag överklagas också eftersom man anser att länsstyrelsen använt fel skäl till avslaget.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons