Annons

Reptrick invigde nytt lekrum

På måndagen invigdes det nya lekrummet på Växjö lasarett som renoverats med hjälp av pengar från Ronald McDonald barnfond. Invigningen skedde med hjälp av Ronald McDonald clownen och ett reptrick.
Växjö • Publicerad 24 augusti 2010
Invigningen av nya lekrummet på Växjö lasarett skedde med hjälp av Ronald McDonaldclownen och ett reptrick.
Invigningen av nya lekrummet på Växjö lasarett skedde med hjälp av Ronald McDonaldclownen och ett reptrick.Foto: Lars-Göran Rydqvist

När operationscentrum på Växjölasarett byggdes 1996 gjorde också ett lekrum i ordning på barnsektionen för de barn som ska opereras eller har syskon på avdelningen. På 14 år har dock inget gjorts med rummet förrän nu.

– Det behövdes verkligen göras, det var liksom dags, kommenterade Gunnar Lindberg verksamhetschef för Anestesikliniken.

Annons

Eldsjäl och initiativtagare till projektet har Lisbeth Andersson varit. Hon fick tipset om fonden från röntgenavdelningen i Ljungby där ett liknande rum finns, även på röntgenavdelningen i Växjö finns ett lekrum sponsrat av fonden.

– Det är bra att det finns pengar att hämta där i och med att landstingets budget är begränsad. Utan fonden hade renoveringen troligen inte blivit av.

Hon berättar att bra lekrum är viktigt för att kunna skapa en trivsam miljö och för att kunna möta barnen på barnens villkor. Rummet är nu inrett för att passa alla mellan 0-14 år. De kan leka fritt eller sitta och titta på en film eller lyssna på musik.

Enligt Thomas Johansson som driver McDonaldsrestaurangerna på Samarkand och Norremark är fonden ett sätt för kedjan att ge tillbaka till samhället.

– Dessutom ser vi till att rummet uppdateras om saker går sönder eller saknas. Det är bara att höra av sig till oss, meddelade han vid öppningen.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons