Annons

Ridskola får 300 000 kronor till integrationsprojekt

Theleborgs ryttarsällskap har beviljats 300 000 kronor i bidrag för ett projekt där barn från Centrumskolan ska få tillfälle att umgås med och sköta hästar.
Växjö • Publicerad 28 augusti 2014
Foto: Arkivfoto_ Pelle Sandebck

– Att umgås med djur är utvecklande för alla barn och ungdomar. Det här är ett projekt som man hoppas ska leva lång tid. Jag vet att Theleborgs ryttarsällskap också söker pengar från andra håll men därför kändes det viktigt att ge dem de här pengarna nu så att de kommer igång, kommenterar Ulf Hedin, ordförande i fritidsnämnden.

Tanken är att elever från förskoleklass till årskurs 6 från Centrumskolan som själva valt det ska få ta hand om, rida och teoretiskt lära sig om hästar några dagar i veckan.

Annons

– Det känns verkligen jättespännande. Vi har sedan innan ett samarbete med KarlOskar-skolan, säger Malin Engström, ordförande i Theleborgs Ryttarsällskap. Som ridskola har vi mest aktivitet på eftermiddagar och kvällar, det här är ett sätt att få aktivitet här även dagtid. Det är ett sätt för oss att få hit barn från andra stadsdelar, barn som kanske inte skulle kommit hit av sig själva.

I första hand pågår projektet under hösten då tre grupper med tio barn i varje kommer till ridskolan varje vecka. Efter utvärdering får man se om projektet kommer att fortsätta.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons